Basın Açıklamaları

Ahmet Hamdi Dinler’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz…

Türkiye İşçi Partisi (TİP) kurucularından Ahmet Hamdi Dinler’in aramızdan ayrıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Türkiye’de sosyalizm mücadelesinin neferlerinden biri olan Dinler, 1961 yılında kurulan TİP’in Türkiye işçi sınıfının mücadele tarihine kazandırılmasında rolü olan isimlerden biridir. TİP’in Eminönü İlçe Sekreterliği ve devamında Zonguldak İl Saymanlığı ve Başkanlığı görevlerini yapan Ahmet Hamdi Dinler 12 Mart’tan sonra cezaevine girmişti. Zonguldak’ta TİP yöneticiliği yaptığı yıllarda “Sömürücüye Yumruk” dergisinin çıkartılmasında da rolü olmuştu.

12 Eylül sonrasında Gelenek dergisinde çeşitli yazıları yayımlanan Dinler’in “TİP Tarihinden Kesitler: 1961-1971”, “Sosyalizm Yolunda Yeni Açılımlar”, “Nihayet Post-Marksistler Türkiye’de” adlı üç kitabı vardır.

1990’lı yıllarda devrimci mücadelesini örgütlü kimliğiyle devam ettiren Ahmet Hamdi Dinler, 1992 yılında kurulan Sosyalist Türkiye Partisi (STP) ve devamında Sosyalist İktidar Partisi’nde (SİP) yer almış, STP’de GYK üyeliğinde bulunmuştu.

Elli yıldan uzun süredir Türkiye’de sosyalizm ve işçi sınıfı mücadelesinde yer alan Ahmet Hamdi Dinler’in anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

20 Ağustos 2018

NOT: Cenaze için 20 Ağustos Pazartesi günü Edirnekapı’daki Mihrimah Camii’ndeki öğle namazı sonrası Edirnekapı Şehitlik Mezarlığı’nda buluşuyoruz

To Top