
Türkiye sosyalist hareketinin ve ülkemizin bağımsızlığının sembol isimlerinden olan, 6 Mayıs 1972 tarihinde faşist cunta tarafından idam edilen Deniz Gezmiş’in bayrağının ayaklar altına alınması ve yakılması kabul edilemez!
Deniz Gezmiş’e yönelik İstanbul’daki Nevruz mitinginde gerçekleÅŸen bu çirkin saldırıyı hiçbir devrimcinin sineye çekmesi beklenmemelidir. Deniz GezmiÅŸ, onurumuzdur, geleneÄŸimizdir ve devrimci önderlerimizdendir!
ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı savaşmış Türkiye devrimci hareketinin sembol ismi Deniz Gezmiş’e saldırma cüretini gösteren bir davranışın Nevruz mitinginde meydana gelmesi ise manidardır!
Bu ülkenin devrimcilerine, sosyalistlerine ve devrim mücadelesinde yaşamını yitirmiş kahramanlarına saldırıyı tarih affetmeyecektir!