Uzun süredir koah hastalığıyla mücadele eden, DİSK Maden İş Sendikası GYK üyesi, tarihsel TKP ve I. TİP üyesi Yakup Erdem 11 Ekim günü hastalığa yenik düştü.
1945 Karadeniz Ereğli doğumlu olan Yakup Erdem 1960’lı yılların başından itibaren politik mücadeleye katıldı, I. TİP üyesi oldu, Ereğli’de çeşitli görevler üstlendi, DİSK Maden İş Sendikası’nın Ereğli Demir Çelik fabrikasındaki örgütlenmelerinde aktif olarak görev aldı, Maden İş sendikasında işyeri temsilciliği ve GYK üyeliği görevlerinde bulundu.
Tarihsel TKP üyesi olan Yakup Erdem, Ereğli’deki parti çalışmaları ve militan kişiliği ile çevresinde büyük saygı gören bir komünistti.
Ailesine, sevenlerine ve yoldaşlarına baş sağlığı diliyoruz.
Türkiye Komünist Hareketi
Genel Merkez
*Cenazesi pandemi nedenlerinden dolayı Soğanlık Mezarlıklar Müdürlüğü’nde saat 15:30 da alınıp Osmangazi mezarlığında defin edilecektir.